Montering & hantering av pannlampa & hjälmlampa

Montering & hantering av pannlampa & hjälmlampa

Många av våra olika modeller är utrustade med ett O-ringsfäste som möjliggör montering på antingen huvudfäste, hjälmfäste eller direkt på cykelstyret. Lampan fästes genom att dra O-ringen genom fästöglorna, därefter sitter lampan stabilt på fästet, man kan även reglera lampan i höjdled genom att dra den på plats.

Till samtliga lampor utrustade med ett O-ringsfäste ingår “Huvudfäste basic” som är designat för att rikta lampan i en lätt vinkel ner mot marken, vill du ha större möjligheter till att rikta lampan och ökad komfort rekommenderar vi “Huvudfäste PRO” som ger fler justeringsmöjligheter, ökad komfort och håller lampan betydligt stadigare på huvudet, något som brukar uppskattas av löpare, orienterare och frekventa användare

OBS: Våra lampor har oftast en väldigt hög ljusstyrka.

För att förhindra risk för eventuella ögonskador rikta aldrig lampan mot djur eller andra människor. Låt inte heller barn hantera lampan utan översyn.

Enligt trafikförordningen 67 § får lyktor och strålkastare får inte användas på sådant sätt att andra förare kan bländas. Det kan därför vara en bra ide att sänka ljusstyrkan alternativt stänga av lampan vid möte.